LIKGILTIGHET

Mark 3:1-5 Medan Jesus var i Kafarnaum gick han som vanligt till synagogan. Där lade han märke till en man som hade en vanställd hand. Eftersom det var sabbatsdag höll Jesu fiender noga ögonen på honom. Skulle han våga bota mannens hand? I så fall fick de något att anklaga honom för. Jesus bad mannen att resa sig så att alla kunde se honom. Sedan vände han sig till de närvarande och frågade: Är sabbatsdagen en dag då man får göra gott eller inte? Eller är det en dag då man ska rädda människoliv eller förgöra människoliv? Men ingen ville svara honom. Då såg han förargat på dem för han var djupt bedrövad över deras likgiltighet för människornas nöd, och han sa till mannen: Sträck ut din hand! Mannen gjorde det, och han blev genast frisk i sin hand.

Vi lever I ett samhälle där vi människor blir mer och mer likgiltiga. Men Jesus vill inte att du ska vara likgiltig, han vill att du ska sträcka dig ut efter människor och hjälpa dem så gott som du kan.

Jesus är inte likgiltig, han struntar inte I dig och dina behov. Hans iver att bota de sjuka är lika brinnande I dag som den var för två tusen år sedan. Skriften säger att Jesus inte har förändrat sig (se Hebr 13:8), och det är verkligen sant. Jesus är än I dag läkaren som kan göra det omöjliga. Han är den som helar våra sjukdomar och utplånar våra synder, när vi erkänner dem och ber Gud om förlåtelse.

När Jesus botar sjuka så gör han det på flera olika sätt.

Han gör det genom att tala, befalla sjukdomen och smärtan att gå
Han gör det genom att röra vid den sjuke
Och han gör det genom att de sjuka rörde vid honom I en övertygelse om att få sitt mirakel. 

Jesus kan och vill göra dig frisk I dag. Det finns ingen tvekan I hans hjärta på vad hans vilja är. Och hans vilja är att du ska må helt och hållet bra, både till kropp och psyke.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i HELANDE, HJÄLP ANDRA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s