STRÄCK DIG UT

Jes 58:6-8 Nej, detta är den fasta jag vill ha: Lossa orättfärdiga bojor, lös okets band, släpp de förtryckta fria, bryt sönder alla ok, ja, dela ditt bröd åt den hungrige skaffa de fattiga och hemlösa en boning, kläd den nakne var du än ser honom  och drag dig inte undan för den som är ditt kött och blod. Då skall ditt ljus bryta fram som morgonrodnaden och ditt helande visa sig med hast. Din rättfärdighet skall gå framför dig och HERRENS härlighet följa i dina spår.

I dag vill jag skriva till dig om att sträcka sig ut till andra människor och hjälpa människor i nöd. Det finns ett helande i att sträcka sig ut till andra människor. I dagens bibelord så lovar Gud dig att då du sträcker dig ut till behövande, då skall ditt ljus bryta fram som morgonrodnaden och ditt helande visa sig med hast.

Jag tror verkligen på detta löfte från Gud till oss. Det är så mycket vi kan göra för att hjälpa de människor som är i nöd. Har du ett soppkök i staden där du bor så kan du gå dit och jobba frivilligt. Du kanske kan ge kläder du inte använder till hjälpsändningar eller till de hemlösa i din stad. Det finns många hemlösa i Sverige, långt fler än vad du och jag tror, och vi kan göra en insats för dessa människor och ge dem mat och kläder. Gör vi detta för dem så visar vi Jesus kärlek till dessa människor.

Du kanske inte kan hjälpa till frivilligt på ett soppkök eller härbärge, men du kanske kan be eller ge en liten slant till de organisationer som går ut till de hemlösa, då hjälper du också till med det du kan göra, och din hjälp till dem är ovärderlig.

Det finns alltså ett helande i att sträcka sig ut till de behövande. När du ser en annan persons elände så kan du glömma dina egna bekymmer och se att det finns värre saker. Jag tror absolut att detta kan vara bra för oss. Nu vill jag inte påstå att du inte har några bekymmer, men även om vi har bekymmer så kan vi sträcka oss ut till de som behöver vår hjälp. Det finns ett behov som du kan uppfylla, det finna en plats som du kan fylla. Du kan göra något och du kan betyda mycket för en annan människa.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i HJÄLP ANDRA. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till STRÄCK DIG UT

  1. Andreas skriver:

    Fast man kan ju själv vara den som behöver hjälp (tror att du glömmer det Jimmy).

    /Hej.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s