VART ÄR DITT HJÄRTA PÅ VÄG?

Jag tänker börja året 2016 med att predika en predikan om att detta året ska vara ett år då du sår in Guds ord i ditt hjärta. Har du aldrig tidigare följt en bibelläsnings plan så gör det. Parallellt med en bibelläsningsplan där du steg för steg dagligen läser ut bibeln på ett eller två år kan du följa ämnesindelade bibelläsningsplaner, till exempel bibelord om hur man tacklar fruktan, oro, att leva ett rent liv med mera. Det finns en jätte bra bibel app som heter Youversion där kan du hitta ett flertal bibelläsningsplaner, från en vers om dagen till flera kapitel om dagen.

Mark 4:3-8 ”Lyssna! En såningsman gick ut för att så. Och när han sådde föll en del vid vägen, och fåglarna kom och åt upp det. En del föll på stenig mark där det inte fanns mycket jord, och det kom snart upp därför att det inte hade djup jord. Men när solen steg sveddes det, och eftersom det inte hade någon rot torkade det bort. En del föll bland tistlar, och tistlarna växte upp och kvävde det, så att det inte gav någon skörd. Men en del föll i god jord. Det sköt upp och växte och gav skörd, trettiofalt och sextiofalt och hundrafalt.” Och han sade: ”Hör, du som har öron att höra med!”

Det står i bibeln att Guds ord är en sådd som sås ned i ditt hjärta. Jag har en fråga till dig. När du har sått ett frö i jorden, tar det mer än en halv sekund för blomman att komma upp? Naturligtvis, och beroende på vad du sått så tar det olika långt tid för det att komma upp.

Guds ord är frön från himlen som landar där det är mjukt i ditt hjärta, det slår rot och börjar växa. Ibland är det så när bonden köper en helt ny mark för att så sin säd i, till en början kan det vara stubbar, stenar i vägen för honom att så. Stubbarna och stenarna i ditt hjärta kan vara attityder till andra människor, att du fyller dig med skvaller och förtal, eller att dokumentären på TV är viktigare än din enskilda tid med Gud. Det kan vara jobbigt att rensa ut detta ur ditt liv, och ibland kan du behöva någon själavårdare som lyssnar på dig och ber för dig.

För att Guds ord ska slå rot i ditt hjärta så är det ett pris att betala. Men om du inte vill vara likadan i december i år som du är just nu, då är det dax att ändra kurs nu.

Om du vill att Gud ska förvandla ditt liv så räcker det inte med att du i tid och otid åker runt och lyssnar på olika predikanter. Menar jag då att du ska sluta med det? Ja, kanske. Kanske ska du ta upp din bibel och börja studera ordet själv. Menar jag då att du ska sluta gå i kyrkan helt. Nej, naturligtvis ska du gå och lyssna på predikan på söndagarna. I dagens bibelord står det att det att vi ska lyssna till Guds ord.

En del tror att Guds ord alltid faller i god jord, men i detta fall kan vi se att hans säd för på olika områden i ditt hjärta. Visste du att det kan finnas stenig mark i ditt hjärta? Visste du att det kan finnas tistlar och taggiga buskar i ditt hjärta? Gud vill att du ska rensa bort dessa tistlar och stenar i ditt hjärta. Han vill att du ska luckra upp jorden i ditt hjärta, det vill säga områden i ditt hjärta där du blivit hård. Undvik att tala negativt om andra människor eller lyssna på negativt prat. Till en början så kanske du inte tror på det du säger eller hör. Men tiden går, veckorna blir till år, och ett tu tre så tror du plötsligt på vad som har sagts och säger. Då vill du förmodligen inte till att börja med ta bort det hårda och kalla ur ditt tal och ditt hjärta. Det spelar ingen roll av han hon eller de har gjort. Du ska inte förbanna någon. Om du förbannar andra så får du själv lite av giftet i dit hjärta.

Låt det du talar, skriver och tänker andas Guds kärlek. Detta är särskilt viktigt i en tid som denna, då allt som kan skakas kommer att skakas. Vi är mitt inne i en tid som Paulus och Barnabas hade velat vara med om. Men på sätt och vis är jag glad att de slipper. Medias revolution i vårt samhälle har gjort att fler och fler väljer Tv:n istället för bönen i kyrkan. Många har frågat sig om varför vi inte sett någon nationell väckelse i Sverige de senaste 50 åren. Svaret är apati, TV och slöhet.

Jag vill ge dig en utmaning. Be från och med nu femton minuter om dagen för din stad i 21 dagar. Efter du har gjort det så kan du fråga Gud om du ska fortsätta. Bön förändrar städer och nationer. Jag tror att om du och jag kunde se vad som händer i anden då vi ber, då hade de flesta av oss varit starka förebedjare för vår stad och vårt land, för vår församling och vårt samfund, för vår familj och hela vår framtid.

Till sist tror jag jag har en hälsning från Gud till dig: ”Ditt genombrott, din seger, din framgång är bara en bön borta från dig. Hur ska jag be? Ska jag viska? Ska jag ropa? Hur ska jag be? Du kan börja med att öppna din mun och prata. Det viktigaste är inte att bönerna är så vackra att du blir tårögd. Det viktigaste är att det kommer ljud ut ur din mun.

Till sist vill jag önska dig ett gott nytt härligt år, fyllt av Guds ord, nya möjligheter och nya segrar.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s