MORGONSTUND

Ps 5:4 Herre , om morgonen hör du min röst, om morgonen vänder jag mig till dig och väntar ivrigt.

Det är någonting särskilt med att stiga upp tidigt på morgonen och söka Gud. Här i Skandinavien har vi inte alltid det där med soluppgången på vår sida. I nordligaste Sverige så går solen inte upp i vissa perioder och i andra perioder går den aldrig ned. Men det är någonting speciellt med att vakna före hela staden är i rörelse. Att stilla sig, be en enkel bön på en eller två minuter, ta upp favorit andaktsboken och läsa dagens bibelord.

Det är någonting särskilt att stilla sig före det hektiska tempot drar igång och bara stilla lyssna efter den där stilla susning som kan leda oss till rätt beslut för dagen. Kanske ska du ta en tidigare buss, Gud kanske vill leda dig in i någon annan människas vardag. Kanske ska du promenera det där tre kilometerna till jobbet och bara uttrycka din tacksamhet till Jesus. Kanske ska du än en gång sätta dig vid pianot och låta en ny lovsång födas.

Vad hindrar dig från att ta ett steg närmare Gud idag, vad hindrar dig att betala buss biljetten för den där personen som kommer på bussen med sin blåa resväska idag. Vad hindrar dig från att ge ett leende till tiggaren på gatan.

”Vad hindrar dig från att gå in I mina gårdar denna morgon säger Herren.”

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s