DIN STADSDEL, DIN STAD, DITT LAND

Nu vill jag uppmana dig att tro på Gud och hans ord. Det är inte du som ska göra undret, men du kan vara en liten del i all det Gud vill göra i din stad.

Matt 17:20 Han svarade: ”Därför att ni har så lite tro: om ni har tro, bara som ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er.

Problemet i Europa idag är inte att de kristna är för frimodiga. Problemet i Skandinavien är inte att det finns för många som reser runt i stad efter stad, till by efter by och predikar det glada budskapet. Problemet är snarare att kristna försöker stoppa bröder och systrar att predika ordet och be för sjuka.

Du och jag behöver inte känna oss väldiga eller extra ordinära för att predika ordet. Gud har uppmanat oss att predika hans ord i tid och otid. Både när det passar människor, och när det inte passar dem. (2 Tim 4:2)

I dagens bibelord så uppmanar Jesus dig att tro på att Gud genom dig ska göra det omöjliga möjligt. Man kan säga att vi människor är möjliga människor, men våra Gud är möjligheternas Gud. Du behöver inte den där massiva råtron för att göra det som är omöjligt i människors ögon. Du behöver bara ett senapskorn tro.

När din pastor predikar om under och tecken, sitt inte då och mumla vi får väll se. Jag längtar efter att demonen av otro ska jagas ut ur detta landet. Men hur jagar jag otro ut ur mitt liv? Genom fasta och bön.

Vad är lite tro enligt Jesus? Lite tro är inte ett senapskorn, lite tro är när det inte ens finns ett senapskorn tro på din insida.

Var inte en person som försöker släcka de som brinner för det omöjliga.  Var inte en person som försöker tala predikanten till rätta bara för att de predikar att du ska ta ett steg på vattenytan.

Jag vill uppmuntra dig att vara en vission är.  Din vission behöver inte vara att starta en ny församling. Din vission kan vara att ge mera till Guds rikes utredande.  Din vission kan vara att be lite mera för din pastor, eller börja dagen med att läsa bibeln fem minuter. Om du tar ett mänskligt steg närmare Gud, då tar han ett Gudomligt steg närmare dig.

Sanningen är att Gud redan tagit ett Gudomligt steg närmare dig i och genom Jesus seger. Men en annan sanning är att han dagligen vill umgås med dig och fylla dina behov. Det ända du behöver göra är att he ett senapskorn av tro på att han vill och kommer att möta dig.

Om du ger hela ditt hjärta till Jesus, då kommer han i gengäld ge hela sitt hjärta till dig. På så sätt kan du få ett hjärta för barnen, de sjuka, de ensamma,  de illa medföra eller en värld som är på väg att gå evigt förlorad.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s