DU ÄR UNDERBAR

Dagens överskrift vill väll vi alla höra om och om igen. Men dessa ord blir bara mer och mer sällsynta. Istället verkar det som om vi i Skandinavien är mer angelägna att sätta människor på plats. Vi är snabba på att säga att du inte är underbar, att det bara finns en som är underbar. I rädslan av att hamna i det vänstra diket har vi hamnat i ett betydligt djupare dike.

Jag har en glad nyhet till dig, du är underbar, och jag har belägg för det i bibeln. Du behöver inte vara en miljonär som hjälper många människor för att vara underbar. Det enda du behöver vara är en människa.

Gud har skapat alla människor unika, med specifika gåvor och speciella särdrag. Vi brukar säga om de små barnen att de är mamma eller pappa upp I dagen. Men vet du vad? Du är Gud upp i dagen. Oavsett hur nära du lever världens frälsare så har Gud lagt ned lite av sig själv i just dig. I vissa har han lagt ned sin musikaliska talang,  i vissa har han lagt ned en talang att lära ut, att prata, att skapa med sina händer. Ja listan kan göras lång.

PS 139:14 Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Ja, underbara är dina verk, min själ vet det så väl.

Visste du att du är underbar? Gud har skapat dig underbar. Varför är jag underbar? Därför du är skapad till Guds avbild, och Gud är underbar.

Ta vara på det gåvor som Gud lagt ned I dig och utveckla dem. Lyssna inte till Jantelagen som försöker krossa dig. Låt ingen bromsa dig eller placera dig i ett förvaringsskåp. Visst det finns tider då vi behöver stilla oss och söka mera av Gud.

Börja att tacka Gud för vad du har. Gnäll inte över vad du inte har. Har du mat? Många människor svälter. Har du ett hem? Många sover utomhus. Kan du andas, skratta, le, prata? Har du vänner, ett jobb ja listan kan göras lång.

När jag var ute och gick idag så fylldes jag med sådan tacksamhet. Tänk att jag kan se färger, bilar, träd. Tänk att jag kan höra fåglarna sjunga. Jag vill uppmana dig att fokusera på vad du har. Sitt inte och sura över att du inte har den senaste iPhone,  datorn eller den där u formade lyx TV:n. Tacka Gud för de gåvor han har skapat dig med. Använd inte dina gåvor för att klämma till de som har svikit dig eller gjort oförrätter mot dig. Då kommer du må dårligt på din insida.

Till sist, lyft fram dina gåvor.  Utveckla dem och överlåter dem till Gud. Gud har gett dig gåvorna för att hans namn ska bli förhärligad. Nu menar jag inte att du inte ska försörja dig på de gåvor Gud lagt ned I dig. Jag tror din fader i himlen jublar av glädje då du använder en liten del av honom i ditt vardags liv. Det vill säga att du använder de gåvor han lagt ned i dig.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till DU ÄR UNDERBAR

 1. Veronica Söderberg skriver:

  Det här var ett mycket fint inlägg, stärkande, tack!
  Med vänlig hälsning,
  Veronica

  Gillad av 1 person

 2. Hanna skriver:

  Detta var det finaste jag läst i år. Du är min inspiration!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s