DELA MED DIG AV DEN FRÄLSNING GUD GETT DIG

I dag vill jag dela de sista som Jesus sa till sina lärjungar före han åkte till himlen. Det jag ska predika om idag är missionsbefallningen. Tyvärr har jag gång på gång hört kristna säga att det Jesus sa inte var någon befallning. Men i Apostlagärningarna första kapitel står det svart på vitt att Markus evangeliet kapitel sexton är en befallning, och inget annat.

Nu menar jag inte att Gud vrider om armen på dig i vill raseri och skriket, predika! Annars! Nej han ger oss istället en äkta nöd för människors frälsning. Hur gör han det? Om du ger hela ditt hjärta till Jesus, så ger han dig sitt hjärta för den unga generationen, de som lever i social misär eller de som lever på ålderns höst.

Nu är det inte tid att säga: ”Du får allt utom min röda jacka, Volvo,  eller el cykel”. Nej, nu är det tid att ge allt till Jesus. Ju längre som du och jag tvekar till att ge, be och gå, desto fler människor går förlorad. För varje sekund som går så kommer du och jag närmare vår egen och andras evighet. Du och jag är inte kallad till att kritisera alla de som vinner människor för Jesus på ett sätt som du och jag har förkastat.

Vi har nu gått in i påskveckan,  ett utmärkt tillfälle att berätta för någon om Jesus, och vad som hände på korset, och i graven tre dagar senare. Under denna vecka så tveka inte att bjuda med grannarna och vännerna till kyrkan. Sitt gärna ned och svara på frågor sedan.

Apg 1:8 Men när den helige anden kommer över er, skall ni få kraft att bli mina vittnen i Jerusalem och hela Juden och Samariten och ända till jordens yttersta gräns.

När Guds ande kommer över dig ska du få kraft. Du behöver inte vänta på att rätt känsla ska infinna sig. Om du har Guds ande på din insida, om du är ande döpt så har du Guds närvaro på din insida. En enorm kraftkälla finns på din insida.  Om du gör det du kan, det vill säga att du öppnar din mun och pratar. Då kommer Gud göra det som du inte kan. Det är inte din uppgift att bota sjuka, att se till att Gud ger din granne bönesvar eller ger din vän ett jobb. Om du gör din del av jobbet så kommer Gud göra sin del av jobbet.

Just där du är ska Guds ande komma över dig. Om Gud har kallat dig att åka på team, gör det du kan så kommer Gud göra det du inte kan.

Tänk att du och jag har fått förtroendet att sprida evangeliet. Det är så lätt att vi tänker att detta är evangelisten jobb. Vi ber till Gud att han ska sända brinnande kristna till vår skola, vårt jobb eller vår stadsdel. Men Gud har kallat dig att brinna för Gud. Att vara brinnande i anden är ingen känsla, det är inget som bara hux flux händer. Det är i många avseender ett beslut. Precis som du i morse beslutade dig för att stiga upp, borsta tänderna och gå till skolan eller jobbet. På samma sätt kan du besluta dig för att brinna för Gud. Det kommer inte pirra i magen, du kommer inte se eldrift änglar och så vidare. Det är ett beslut att leva nära Gud och lyda honom.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s