IS KONTRA JESUS

Stora delar av världen förfasas över den skräck som IS sprider runt sig. Men namnet Jesus ger mer skräck och genljud i den onda andevärlden än något annat namn kan och någonsin kommer att ge. Jesus har redan vunnit en triumferande seger. Satan vill många gånger få dig och mig att tro att han har eller nästan har övertaget. Detta är den mest bisarra lögnen som han någonsin har försökt och i viss mån lyckats sprida i vissa församlingar och bland en del kristna.

Du och jag har enligt lag fått ärva den seger som Jesus vann när han utstod korsets lidande, besegrade den onda världen och uppstod med dödsrikets nycklar med ett fast grepp i sin hand.

Påskens budskap är inte ett budskap och en tragik man som torterades till döds helt i onödan. Påskens budskap är snarare kärlekens budskap. Att Gud själv som människa kom hit till jorden. Han lade av sig sin krona av guld och ädla stenar, och fick istället en krona av törnen.

Jesus vill en gång för alla slita loss dom törnen som har vuxit runt dig och din familj. Du kan inte bara sitta och vänta på att något ska hända, händ själv. Du kan inte bara sitta och vänta på att någon ska näpsa de demoner som plågar er, du måste öppna din mun och ropa till Gud. Om du gör det du kan, då kommer Gud göra det du inte kan.

Fil 2:9 Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn. För att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden.

Evangeliet om Jesus Kristus slutar inte i en grav. Den slutar med att du och jag som blivit ett Guds barn kan ta emot den seger som Jesus vunnit och vi får tillbringa evigheten tillsammans med honom.

Namnet Jesus är över namnet IS, namnet Jesus är över namnet upplopp, namnet Jesus är över alla sjukdomar handikapp och plågor, både de som kan nämnas och de som inte kan nämnas.

Jag är övertygad att om vi kristna tog missionsbefallningen på allvar, så hade vi sett så mycket mer av hans uppståndelsekraft i vår stad och vårt land. Bibeln säger att sanningen ska sätta människor fria, sanningen ska sätta dig och mig fri från det som plågar oss. Vad är då sanningen? Är det SVT nyheter eller är det någonting annat. Det finns bara en sanning, och det är Guds ord. Jag tror att vi som troende hade varit så mycket mer stark i vår Guds vandring om vi läste bibeln mer än fem minuter om dagen. Jag vill utmana dig att studera Guds ord i lugn och ro varje dag. Sätt dig ned och läs noga vers för vers, och inte bara en vers här och en vers där. Du behöver ha kunskap om hela sanningen. Är du inte van att studera ordet så börja gärna med någon av evangelierna. Skriv sedan upp vad du upplever att Gud vill visa dig dag efter dag. Det är en fördel att börja studierna med att be att Gud ska uppenbara sitt ord för dig.

Ef 6:10 Till sist: Låt er tro bli stark genom gemenskapen med Herren Jesus och den väldiga kraft som finns hos honom.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s