DET FINNS INGEN GRÄNS

Nu var det ett tag sedan jag skrev en predikan. I dag när jag satt och tänkte på Gud så kom jag bara att tänka på en liten del av vem Gud är. Många gånger tror jag att du och jag missar jätte mycket av vad Gud vill göra i ditt liv. Visste du att hans ambition verkligen är att du ska lyckad. Tänk inte att du inte vågar drömma om vissa saker. Precis som en chef presenterar för sina ekonomer om sina visioner och framtidsplaner så kan du kungöra för Gud vilka visioner som du har.

Jesaja 49:15-16 Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Och även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig. Se, på mina händer har jag upptecknat dig. Dina murar står alltid inför mig.

Kan du se Guds hand framför dig?  Guds hand och hans ingripande är gränslösa. Sätt inte ramar runt ditt hjärta och runt dina drömmar. Var istället en vissionär. Gud har ju sagt till dig att hela ditt liv vilar i Guds händer. Han har skrivit ditt namn i sin hand. Jag tror det finns en ädelsten för varje människa som har finns, och varje ädelsten har ett namn. Om du och jag förstod Guds storhet och vem han har skapat oss till då hade vi inte begränsat oss. 

Jesaja 40:12 Vem har mätt vattnen i sin kupade hand och tagit mått på himlens vidd med sina utspända fingrar? Vem har samlat stoftet på jorden i ett måttkar, eller vägt bergen på en våg och höjderna i en vågskål?

Hur stor är himlen? Vart börjar och vart slutar himlen? Så stor är Gud, om han har spänt ut himlen mellan sina fingrar, då finns det varken början eller slut på honom. Gud håller din förmåga i sin hand, Vad menar han nu? Jo, jag menar att om du lägget allt i Guds hand så är allt möjligt. Om allt ligger i Guds händer, då finns det ingen gräns på vad Gud kan göra genom dig. 

Fil4:13 Allt förmår jag i honom som ger mig kraft.

Ord16:3 Befallt dina verk åt HERREN, Befall dina<ä verk åt HERREN, så har dina planer framgång.

Så säg inte längre att du inte kan, säg inte längre att det är omöjligt. Lägg dina planer i Guds hand. Om Gud har gett dig sitt ja och amen till dina planer, då kommer Guds gränslösa hand se till att allt går i hamn. För hans händer har varken början eller slut. 

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s