DITT LIV VILAR PÅ DINA LÄPPAR

I dag vill jag skriva till dig om dina och mina ord. Vare sig du vill erkänna det eller inte, så är du och jag ansvariga för vad du och jag talar. Vi kan välja att tala liv, frid, hälsa och nåd. Vi kan också tala död och föruttnelse.

Det är i första hand inte din mun som striden ligger på. Striden ligger inte på din tunga. Det du pratar måste först passera genom ditt hjärta och ut genom  dina  läppar. Ibland är det smart att tiga istället för att tala.

ordspråksboken 4:23 (a)  Framförallt som ska bevaras må du bevara ditt hjärta,

Framför allt annat så ska du bevara ditt hjärta. Detta betyder att du och jag absolut inte ska låta vårt hjärta vara en sopstation föronen skvalserien förtagård ochurch död. Du och jag ska inte sitta och slötitta på allt möjligt skräp på tv internet och tidningar. Var noga med vad du tittar på.

(b) ty från det utgår livet.

Ditt hjärta formar livet. Det är inte slumpen som formar ditt liv. Har du blivit uppfostrad med att tala skvaller sjukdom och död, då är det hög tid att bryta den träden.  Jag satt för någon vecka sedan och tittade på en komedi. Där två personer satt och försökte bräcka varandra med hur udda de var som barn. Till sist sa den ena till den andre: ”men hallå! Det är faktiskt inte någon tävling”  Så kan vi människor sitta och diskutera med varandra. Komiskt men tragiskt. Om du ska vara värst på någonting så borde det vara på att tala liv och hälsa över dig, dina  vänner.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s