TRYGGHETSZON ELLER VISION

I söndags predikade jag i stadsdelen valsätra i Uppsala. Jag tänkte att jag idag skulle kortfattat dela med mig det budskap som min Herre lade på mitt hjärta.

Jag tror att de flesta av oss någon gång fått en vision eller en dröm från Gud. Och jag tror att de flesta av oss stått och övervägt om vi ska göra vår dröm till en verklighet. Missförstå mig inte. En dröm betyder inte alltid att den är från Gud. Men om du har en dröm, och ett ord från Gud. Tveka inte, utan ta ett steg ut på vattenytan.

Matt 14:26- Då hans lärljungar fick se honom gå på sjön blev de förskräckta, för de trodde de var ett spöke, och de skrev av rädsla. Men Jesus talade genast till dem och sa: ”Lugna er, det är jag. Var inte rädda.” Då svarade Petrus honom: ”Herre, om det verkligen är du, så säg till mig att komma till dig på vattnet.” ”Ja”, sa Jesus. ”Kom!” Petrus klev då över båtkanten och började gå mot Jesus.

Jag älskar det svaret Jesus ger Petrus. Jesus säger inte: ”Du skulle bara våga göra något så dumt.” Nej, han säger ”JA!” och det säger han än idag. Jesus bara väntar på att du och jag ska ta ett steg ut ur vår trygghets zon för att följa Jesus och göra det han har kallat dig att göra.

Petrus tar ett steg ut ur sin trygghets zon, ut ur det son egentligen var hans yrkesroll och inkomstkälla. Jag menar inte att du ska säga upp dig och leva i tro. Gör det Gud har sagt. Har du ett ord från Jesus. Gå på det ordet det håller.

Men sjönk inte Petrus. Fokusera inte på att han sjönk. Låt oss fortsätta att läsa vad som egentligen hände.

Matt 14:30 Men när han såg hur det blåste blev han rädd och började sjunka.

De flesta slutar läsa här och menar att detta är et varnande exempel. Men petrus gick tillsammans med Jesus på vattnet till båten och klev in i den.

När du tagit ett steg ut på vattnet så titta inte på världsmarknaden, titta inte på arbetslöshets prognosen. Titta på Jesus. Omständigheterna kommer aldrig vara perfekt.

Matt 14:31 Och genast räckte Jesus ut handen och grep tag i honom. ”Så lite tro du har!” sa Jesus. ”Varför tvivlade du?” Sedan steg de i båten.

Petrus gick faktiskt med Jesus tillbaka till båten. Ser du att de står att de klev i båten. Denna berättelse står inte där för att varna oss från att ta ett steg ut på vattnet. Jesus lät detta ställe stå här för att visa oss att vi kan göra det Jesus sagt åt oss att göra.

Fäst din blick på Jesus försök inte analysera vad andra gör i tro och hur fåniga de är som går ut på vattnet. Gör det Gud har sagt åt dig och lägg dig inte i vad han har sagt åt de andra som valt att följa Jesus.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s