SE PÅ JESUS I NÖDEN

När du och jag går genom nöden så är det så viktigt att vi fokuserar på Herren, och håller våra ögon låsta vid honom. Allt möjligt händer runt oss när vi beslutar oss för att fixera våra ögon på Jesus. Vågorna kommer att gå högre och högre runt omkring dig. Men då är det inte tid att sluta titta på Jesus. Ni som har körkort vet säkert att oavsett vad som händer i bilen så kan du inte ta dina ögon bort från vägen. Det är på samma sätt med dig och Jesus. Oavsett vad som händer, fortsätt se på Jesus, fortsätt Lovsjunga hans namn, fortsätt tacka honom för alla segrar han tagit dig igenom.

Ps 138:7 När jag måste gå genom nöd. Håller du mig vid liv. Du sträcker ut din hand mot mina fienders vrede, och med din mäktiga hand räddar du mig

Jag vill stanna upp vid den första delen av detta bibelord. När du går genom nöd håller Gud dig vid liv. Jag har genom åren gått genom oräknerliga nöder. Men jag har inte stannat vid en enda nöd, jag har tagit mig igenom och dragit vidare.

Detta vill jag uppmuntra dig till idag. Stanna inte vid en viss nöd, utan fortsätt framåt. Alldeles för många av oss stannar och begrundar nöden och beklagar oss över vad vi gick igenom. Visst kan man utvärdera om och vad man gjorde för fel, men det gör man när man är på väg framåt.

Med andra ord, titta mer framåt än i backspeglarna. För tittar du hela tiden på det förflutna då är du snart i diket.

I detta bibelställe så slutar Gud med att lova dig att han sträcker ut sin hand och räddar dig. Bara lita på honom. Vad ska jag göra för att han ska komma och hjälpa mig? Be honom om hjälp och förvänta dig att han ska gripa in.

 

 

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s