LÅT DIN TUNGA SPRIDA LIV

Jag har en kortfråga till dig. Vad kommer din tunga med? Kommer den med liv? med svek? eller kommer den med ond bråd död? Vi kan alla lära oss att tygla vår tunga. Du och jag behöver inte alltid ge svar på tal. Om någon är oförskämd mot oss, då har vi tre val. Vi kan nonchalera dem, vi kan vara otrevlig tillbaka eller vi kan vara vänliga.

En del människor påstår att de inte kan tygla sin tunga, men då har de inte ansträngt sig nog mycket. Be till Gud att han ska hjälpa dig att tala i rätt tid och tala rätt ord. Då kommer du ha en tunga av liv och läkedom.

Ord 18:21 Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt.

Du kan välja att tala liv och läkedom över dig själv och andra. Om din mun är full av liv, frid och läkedom så kommer du sprida ett välbehag runt omkring dig.

Jag menar inte att du aldrig får säga ifrån när någon är otrevlig. Men jag tror att vi många gånger ska säga någonting positivt till de som klagar och är otrevliga.

Jag har en vän som nästan alltid är positiv. Han ser i nio falla av tio någonting negativt i det positivas lampsken. Jag menar inte att den personen är naiv. Utan att personen ifråga har en enorm kapacitet till uppmuntran och stöttning.

Till sist, använd inte din tunga till att tala ned dig själv. Tala istället liv och hopp över dig själv. Se morgondagen med trons ögon, men positivitet och framtidstro. Om man inte är van vid det så kan det ta ett ta att vända på skeppet. Men börja i det lilla. Börja med att säga Tack Jesus för att jag får uppleva ännu en morgon med dig. Fokucera dig inte på att du hällde salt i kaffet istället för socker. Fokusera dig på att Gud älskar dig, och han har kallat just dig, in i en tid som denna, och jast du har en kallelse för en tid som denna.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i GE INTE UPP, UPPMUNTRAN. Bokmärk permalänken.

En kommentar till LÅT DIN TUNGA SPRIDA LIV

  1. Josef Boberg skriver:

    Apropå salt istället för socker i kaffet;

    Kom ihåg att ingen är där hen är av en tillfällighet – för ingenting i den Kosmiska Planen sker av en slump – eller ?

    Så det gäller ju i alla lägen att framförallt vara sin egen vän – eller ?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s