HERREN VILL VARA DIN GLÄDJE

Hur håller man ut i alla möjliga lidanden och prövningar kanska någon undrar. Hemligheten är att glädja sig i Herren. Nu påstår jah inte att du aldrig får sörja. Sorj är en del av livet. Men ibland har jag mött människor som anstränger sig för att hitta någonting att sörja över. Men det står ingenstans i bibeln att ju mera bedrövevelser du gör igenom desto starkare blir du. Det är snarare så att de som har hållit ut i alla möjliga lögner påhopp och attacker, som har blivit starkare och starkare. De har behållit glädjen i Herren, oavsett vade de har gått igenom.

Neh 8:10 Var inte bedrövade, ty glädjen i Herren är er starkhet.

Lägg märke till här att det inte står; ”Glädjen i vinet är er starkhet.” Så många människor börjar med att skylla på att de måste ta en sup varje kväll för att kunna sova. Nu dricker de en liver vin eller sprit om dagen.

Det är inte vinet som är din starkhet, det är glädjen i Herren som är din starkhet.

Var inte bedrövade, det är en uppmaning från Gud. Detta betyder att det i nio fall av tio är helt möjligt att besluta sig för att inte låta känslorna styra våra liv. Jag kommer ihåg när jag var i Asien på semester. Det var ett hindutempel bredvid hotellet jag sov på. På natten så började de spela på en jättestor trumma, och spelade flera timmar på den till sina avgudar. Där och då hade jag ett val. Jag kunde ha valt att bli arg och upprörd. Men vad hade det hjälpt? Så jag tänkte snabbt för mig själv, jag ska inte bli arg rädd eller upprörd. Jag somnade ganska snabbt och sov hela natten.

Det är inte för att Gud tyckte det var roligt som han sa att vi inte ska låta solen gå ned över vår vrede. Om du varit arg på din broder i åtta timmar, då kommer det dröja åtskilliga timmar innan du har lugnat det det. Släpp irritation, aggressivitet och titta på vad Gud istället gjort för gott i ditt liv. Aggression besvikelse och surhet tar bara upp massa energi. Läs inte saker du vet att du kommer bli upprörd över. Titta inte på dokumentärer som gör dig arg och upprörd. Sätt din energi på att älska människor istället.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s