HÅLL MODET UPPE

Har ni någon gång tänkt vad viktigt det är att vara vid gott mod. Har ni någon gång tänkt vad som händer när modet sviker. Då blir bördan tyngre, helt plötsligt känns inget rätt.

Om du går genom svårigheter,  en rättstvist, eller andra tuffa saker. Försök då hålla modet uppe. Det är när du är som svagast som satan skjuter som mest brinnande pilar mot din själ och ditt sinne. När jag känner mig nedstämd och påväg att förlora fästet under mina fötter, eller då jag gjort det. Då tar jag upp min bibel, och letar reda på de mest underbara bibelställen jag kan hitta. Så proklamerar jag dem över mig själv.

Ord 16:14 Modet kan hålla en man uppe under sjukdom, men vem orkar med när modet är brutet.

Det är inte bara så att modet kanske håller dig uppe när du är svag. Modet har en enorm slagkraftigt.  Din fiende sliter sitt hår i förtvivlan när du är ljudande glad. För satan kan förlösa fotfäste och förlora delegera för mindre.

Ord 24:10 Låter du modet falla i nödens stund blir din kraft ringa.

Jag tror att vi västerlänningar är bortskämda på många vis. En del av oss kan inte glädja oss om vi inte får kaffebröd varje fredag. Jag tror vi har något där att lära oss. Jag brukar tacka Gud för min lägenhet på 24 kvm. När det är massa oljud tackar jag honom för hörseln. När biogas bussarna luktar illa tackar jag Gud för att han har gett mig luktsinne.

Jag vill ge dig en hemläxa så här före jul. Tacka Gud flera gånger för minst tre saker. Jag tror verkligen att glädjen kommer komma tillbaka bara du tackar Gud några minuter om dagen. Nu påstår inte jag att du ska tacka Gud för att det låter illa eller luktar illa. Men du kan tacka Gud för att du kan se, höra, lukta, känna eller smaka.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s