NÅDEGOVOR TUNGOTAL

Gud vill att du och jag ska sträva efter dom andliga nådegåvorna. Men främst ska vi sträva efter kärleken. Jag tror att du och jag kan sträva, kämpa efter att älska de som hatar oss, de som gör oss illa. Gud vill inte att du och jag endast ska älska de som är trevlig mot oss, och de som älskar oss. Han vill att vi ska vara vänliga mot alla, även de som hatar oss och förföljer oss.

1 Kor 14:1 Sträva ivrigt efter kärleken, men sök också att vinnan de andliga gåvorna, framförallt profetian gåva.

Sök att vinna de andliga gåvorna. Om du och jag ska vinnaa något så måste det följas av ett beslut. Viste du att du som en Jesus lärjunge kan få gåvor. Du kan få gåvan att tala i nya tungor. Tungotal ett är ett fysiskt bevis på att du är fylld med helig ande.

Man kan säga att du får del av de andra nådegåvorna genom tungotalet.  Det står i apostlagärningarna  att Apostlarna talade i tungor och profeterade.  De började med att tala i nya tungor (Apg 19:6) Tungotal et som Gud ger dig och mig är något nytt och fräckt.  Det är något nytt som kommer varje gång du öppnar din mun och ber i anden.

1 Kor 14:4 Den som talar tungomål Uppbyggelse sig själv,

När du tåla i tungor Uppbyggelse du dig själv. Egentligen borde du och jag har ett dagligt bön liv där vi ber i tungor dagligen. Man kan säga att bön i anden är din andliga motor. Du får kraft för dagen genom att be i tungor

När du och jag inte vet hur vi ber så kan vi be i tungor (Rom 8:26) Detta är en bra början, då kan Guds ande visa hur vi ska be i förståndet. Detta är en övnings sak. Desto mer vi ber på det sättet desto mer lär vi oss hur vi bör be just då.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s