LIVETS KOMPASS

Idag vill jag predika för dig om en av de andliga nådegåvorna nämligen tungotalet. En del människor tror att tungotalet bara är för några få utvalda människor. Men tungotalet är en gåva som alla som tagit emot Jesus som sin herre kan flöda i.

Som med alla andra nådegåvor så tar du emot tungotalet i tro. Tungotalet är inte något magiskt som hux flux startatar och hux flux slutar. Uta du måste själv öppna din mun och tala. Denna gåva är kopplad till din och min tro.

Tungotalet är ett fysiskt bevis på att du och jag har tagit emot den helige anden. Tungotalet är också en dörr in i det övernaturliga. När Apostlarna blev döpta i helig ande och eld, då talade de tungor och profeterade. De började med att tala tungor, sedan profeterade de.

1 Kor 14:4 Den som talar tungomål Uppbyggelse sig själv,

Du och jag borde ta tid inför Gud i enskildhet och tala i tungor. När du gör det så Uppbyggelse du dig själv. Menar jag då att du bara ska tänka på dig själv och be för dig själv. Nej! Men när du ber i tungor för andra, då hjälper du andra och du bygger upp dig själv.

Tungotalet hjälper dig att dra dig närmare Gud, de hjälper dig att hitta rätt kurs i livet. Tungotalet hjälper dig att navigera rätt då du ber för andra och för ditt eget liv.

Många gånger då jag ber i tungor så poppar ett och annat bibelord upp på min insida.  Man kan säga att tungotalet hjälper mig att ställa in kompassen i mitt liv.

Om du inte är van att tala i tungor, gör då så att efter du läst denna blogg, ställ klockan på fem minuter, börja be i tungor i fem minuter. Gör sedan detta som en daglig vana.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s