TILLBAKA TILL LIVET

Du kanske är i en hopplös situation just nu, kanske har du brännt ut dig, kanske du gått vilse i livet. Hur än ditt liv ser ut ska du veta att det finns en Gud som älskar dig villkorslös.  En Gud som inte kräver att du ska kämpa i din egen kraft för att uppnå rätt status. Gud längtar efter att du ska lägga alla krav åt sidan och ta tid att umgås med honom. Hans namn är Jesus.

Hur umgås jag med Gud? Genom att prata med honom, genom att stilla dig och läsa bibeln.

Nu så här före jul har vi många måsten som jagar oss, vi kan bli trötta, kanske vill vi bara ge upp. Men Gud vill just nu ge dig styrka. Det står i bibeln att Gud gör en väg i vildmarken och strömmar i öknen (Jesaja 43:19) Gud vill leda dig från hopplöshetens diket upp på livets väg igen. Du kanske bränt ut dig, då vill Gud steg för steg ta dig tillbaka till ett normalt liv. Det blir inget hastverk, han tar dig steg för steg, dag för dag.

Jesaja 40:29 Han ger den trötte kraft och ökar den maktlös styrka.

Har du känt dig maktlös någon gång? Gud vill steg för steg ta till tillbaka till ett normalt liv, han vill ta dig tillbaka till den första kärleken. Ökar är någonting som görs successivt. Steg för steg vill Gud ge dig styrkan tillbaka. Om du är trött så har Gud lovat att ge dig styrka.

Jesaja 49:30-31 Ynglingar kan bli trötta och ge upp, unga män kan falla. Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfta med vingar som örnar. De skyndar iväg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta.

När ska jag få styrka?
När ska jag få nya vingar som örnar?
När ska jag färdas framåt?
När du sätter ditt hopp till herren. Lita på att Gud ska hjälpa dig tillbaka till livet, han längtar efter att du och jag ska hoppas på honom.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till TILLBAKA TILL LIVET

  1. Veronica skriver:

    Det här var stärkande och uppfriskade, tack!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s