INGEN ANNAN ÄN DU KAN VARA DU

Anledningen till att jag bloggar då och då är att jag vill uppmuntra andra att inte ge upp. Jag vet själv hur smärtsamt  det är att vara mod fälld,  att tappa all hopp om räddning. Det finns en kraft i Guds ord att resa oss upp, fästa vår blick på målet, och göra det bästa vi kan.

Idag vill jag kort predika för dig fortsätta framåt i din vandring med Gud. Vi människor har en förmåga att älta det som ligger bakom. Älta betyder att upprepa med sin mun eller tanke om misstag vi gjort eller hur vi blivit behandlade. Men Gud vill att du lägger mer allt elände och sträcker dig mot något nytt. Mot vad? Mot det som ligger framför dig, mot din morgondag.

Filipperbrevet 3:13 Bröder jag menar inte att jag redan har gripit det, men ett gör jag: Jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför.

Vårt ältande har en förmåga att bromsa oss i vår vandring med Gud. Jag menar inte att du inte får reflektera över det som varit. Jag menar snarare att du och jag inte ska fastna vid det som var utan istället fokusera på det vi ska göra här näst.

Memorera inte din gårdag.
Memorera istället på Guds ord.
Memorera betyder tänka

Jesus glömmer din synd vid omvändelsen. Därför borde du och jag lämna vår synd vid Jesus fötter och fortsätta vår vandring med Gud.

Gud ser inte det som var. Han ser sin plan. Gud ser inte på dig efter dina gamla synder eller dina misstag. Han ser på dig i enliget med den seger han har vunnit.

Moses fick exakta instruktioner av Gud hur arken, uppenbarelsetältet, prästernas kläder med mera skulle se ut. GUD HAR EN EXAKT PLAN MED DIT LIV. GUDS PLAN FÖR DITT LIV ÄR INGET HASTVERK.

Till sist, gör som PAULUS, FORTSÄTT FRAMMÅT med Gud. Vet du inte vad du ska göra, så gör då vad du tror Gud vill att du ska göra. För ingen är väll så bra på att vara du som just du.

 

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s