LÅT INGEN FÖRAKTA DIG FÖR ATT DU ÄR UNG

Jag tror att alla livets faser har sina upp och nedgångar. Men oavsett vart du är i livet så ska du inte tillåta att någon ser ned på dig. Är inte det omöjligt? Kanske! Men det finns en sak du alltid kan göra. Om någon ser ned på dig, låt inte deras syn på just dig trycka ned dig. Även om du är ung så kan Gud använda dig. Låt Gud forma dig till att bli en förebild för andra.

Många av oss är fast i en föreställning att man inte kan vara en förebild om man inte är en kändis. Även om du inte har en plats i strålkastarna i tv radio eller tidningarna så kan du vara just den förebilden som får någon att börja gå med Gud på allvar.

1 Timoteusbrev 5:13 Ingen får förakta dig för att du är ung, utan var ett föredöme för de troende i ord och gärning, i kärlek trohet och renhet.

Låt inge förakta dig för att du är ung, för att du inte har samma gedigna utbildning och erfarenhet som de som är äldre än du. Du kan visa kärlek och respekt samtidigt som du säger att de de gör inte är okej.

Gud vill att du ska vara trogen, att du ska hålla det du lovade en gång.

Gud vill att du ska vara ett föredöme i att du som ung kan leva ett liv i renhet och att du kan älska de som inte gillar att du är ung och att det går bra för dig.

Låt den kärlek som flödar ut från dig vara ett vittne mot de som vill fälla dig. Jag tror att precis som du och jag kan slå på lyset där hemma, på samma sätt kan kärleks flödet.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s