TROFAST

Nej, det är inte hästen trofast jag tänker skriva om i kväll. Jag kommer skriva en kort predikan om en trofast Gud. Oavsett hur många gånger du snubblat och fallit så är Jesus ändå trofast. Jag menar inte att du ska snubbla i enkom och lägga dig raklång i gyttjan.  Nej, jag menar snarare att Jesus aldrig ger upp med mig och dig. Jag tänker idag skriva lite kort om en Gud som aldrig ger upp. Nämligen Jesus.

Har du någon gång tänkt på att när Romarna spikade upp Jesus på korset så bad han för dem. Han bad ”Förlåt dem, för de vet inte vad de gör” När Rommarna hängde upp Jesus på ett kors så gav han inte upp vad gäller dem. Jesus är just den Guden. Han ger inte gett upp. Han känner dig utantill, och han förstår dig.

1 Tess 5:24 Trofast är han som har kallat er, han skall också utföra sitt verk.

Detta är ett löfte från Gud till dig och mig. Han börjar denna enkla vers med att presentera vem han är. TROFAST. Är han som har kallat dig. Jag hör till den gruppen av enkla människor som tror att alla har en kallelse vilande över sitt liv. En kallelse att uppfostra nästa Nobel pristagare i medicin, uppfostra nästa stora kompositör eller kanske uppfostra nästa generations sjuksköterska på IVA. Oavsett vad vi är kallade till så finns det nåd från Jesus. Jag påstår inte att det kommer bli enkelt. Livet kan vara bra marit, men med Guds hjälp kommer vi igenom.

När jag satt och tänkte på bibel ordet tänkte jag på en sång.

Han är trofast trofast mot mig, genom allt hans kärlek jag ser. Fast jag undrat och frågat och tvivlat  ibland, så är han trofast mot mig.

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s