Meditera inte på vad elaka människor gjort

Idag vill jag uppmuntra dig att inte ge upp när det gäller ditt bön liv.  Jag tror verkligen det händer saker då du och jag ber. När du ber en kort bön för dagen, då lämnar du dagen i Guds händer.

Jag minns en gång hur stark tro jag hade på att en vän till mig skulle bli helad. Plötsligt sa Gud till mig, det räcker inte med att du bara tror, du måste be för din vän också. Jag bad en stund för honom, och vet ni vad, han blev frisk från sjukdomen. Gud hör verkligen våra böner, och han svarar på dem.

När du börjar be för ditt böneämne, då är bönesvaret i rörelse.

Lukas 18:1- Jesus berättade för dem en liknelse för att visa att de alltid borde be utan att tröttna. I en stad fanns en domare som varken fruktade Gud eller hade respekt för människor. I samma stad fanns en änka, som gång på gång kom till honom och sade: Ge mig rätt inför min motpart. Till en tid ville han inte, men sedan sade hon till sig själv: Inte för att jag fruktar Gud eller har respekt för någon människa, skall jag ändå ge den här änkan rätt, därför att hon är så besvärlig.  Annars kommer hon till sist att pina livet ur mig med sina ständiga besök. Och Herren sade: ”Hör vad den orättfärdiga dommaren säger. Skulle då inte Gud skaffa rätt åt sina utvalda, som ropar till honom dag och natt, då han ju lyssnar tåligt till den

1 Gud kommer att skaffa rätt åt dig. Han vill att du fortsätter be om rätt, precis som denna änka.

2 Gud vill att du ska be till honom både dag och natt. Ska jag inte sova på natten? Jo det ska du. Men om du av någon anledning inte kan sova någon natt, be då en stilla bön till Gud.

3 Gud lyssnar tåligt till dina och mina böner. Han håller inte för öronen och bönar om att vi ska sylta tjata,

En dag satt jag och tänkte och mediterade över vad elaka människor gjort för ont mot mig, och vad jag skulle säga till dem nästa gång de gav mig en elak kometer eller spred lögner om mig. Jag upplevde hur Gud talade till mig. Inte med en röst som kan höras, utan bara en stlla susning på min insida. :”Meditera inte på vad människor gjort mot dig, stäng den dörren.  Meditera istället på Guds ord.

Lägg den här dagen i Guds händer. Sitt inte och tänk på vad människor gjort dig illa. Dessa tankar river bara ned dig. Tänk istället på vad Gud gjort i ditt liv, tänk istället på det som är där ovan. (Kolosserbrevet 3:2)

Annonser

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s