EVANGELIUM

Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

Detta bibelord talar om Guds son, Jesus Kristus. Han kom hit till jorden för att ge sitt liv på ett kors för dig och mig. Han lät sig själv piskas och sedan spikas upp på ett kors, han gjorde det för att köpa dig och mig fria från synd, köpa oss fria från att gå evigt förlorad.

Vi har alla syndat och gått bort från Gud, men Gud sände sin son till jorden för att vi ska komma tillbaka till honom.

Gud älskar dig så mycket att han sände sin son till jorden för din skull. Det finns bara en väg till himlen och den vägen är Jesus Kristus. Gud längtar efter att få lära känna dig, han längtar efter att du ska ge ditt liv till honom. Han har en gång för alla gett sitt liv för dig. Gud har en plan med ditt liv, och en del av den planen är att du ska lära känna honom.

Om du vill bli en Kristen eller frälst som jag kallar det, så kan du be denna enkla bönen: “Jesus nu kommer jag till dig så som jag är. Jag ber dig att du ska förlåta mig alla mina synder. Jag bekänner dig som Herre i mitt liv. Från och med nu ska jag bara leva för dig. I Jesus namn amen.”

Om du har bett denna bön så är du nu en Kristen. Du är som vi brukar kalla det frälst. Nu är det viktigt att du dagligen läser bibeln. Jag skulle rekommendera dig att börja läsa nya testamentet, läs om vem Jesus var och vad han gjorde. Hitta sedan en församling där man predikar Guds ord, och börja gå dit varje söndag. Berätta för dina vänner att du blivit en Kristen, berätta om vad Jesus gjort i ditt liv för andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s