VITTNESBÖRD

I juli 1995 så flyttade jag till Uppsala för att studera på en bibelskola. Kort efter att bibelskolan hade börjat så så var jag med om en olycka. Tack vare denna olycka så fick jag veta att jag hade en stor tumör I magen. Tumören var/är godartad och hade kapslat in nästan alla tarmar och nästan hela urinblåsan. Jag blev jätte sjuk och var inlagd på sjukhuset I ca sju veckor, och jag slutade bibelskolan på grund av att jag tappat så många skoldagar.. När jag kom ut från sjukhuset var jag mycket svag och sjuk. Då bad min pastor för mig och min hälsosituation vände och blev bättre.

I februari 1996 blev jag akut sämre, mina läkare sa att mitt liv skulle vara över senast augusti månad samma år. I juli månad var jag så svag att det kändes som om livet rann ut ur mig. Då böjde jag mina knän och bad till Gud, och jag började proklamera två bibelord över mig själv.

Det var dessa ord.

Ps 107:19-20 Men de ropade till HERREN i sin nöd, och han frälste dem ur deras trångmål. Han sände sitt ord och botade dem och räddade dem från graven.
1917 års översättning

Ps 118:17 Jag skall icke dö, utan leva och förtälja HERRENS gärningar.
1917 års översättning.

En nyare översättning säger

Ps 118:17 Jag behöver inte dö, i stället får jag leva och berätta vad han gjort. Levande bibeln “Levande bibeln”

Jag läste dessa bibelord högt över mig själv, jag proklamerade och bekände dem högt över mig och min kropp, jag gjorde detta om och om I gen I ca 30-45 minuter. När jag bekänn dessa bibelord om och om igen över mig själv så kände jag hur livet kom tillbaka till mig. Några veckor senare började jag att studera vid Livets Ords Bibelcenter. Jag lyckades ta mig igenom hela det bibelskole året. Visst var det tufft, men jag tog mig igenom året på bibelskolan.

År 2008 sa mina läkare att de inte trodde någon kunde leva med den sjukdomen jag har, men att de hade fel. Och att allt pekar mot att jag kommer leva ett långt liv. Och att alla mina blodvärden mm är helt perfekta.

Detta är kortfattat vad Gud har gjort för mig. Och jag vet att han vill göra samma sak för dig. För vår Gud är en rättvis Gud.

Gud har även helat mig från exem, jag hade fullt med exem på händer och fötter. Jag kunde knappt gå pga exemen. Man bad en kväll för mig och nästa dag var nästan alla exem borta, jag kunde gå obehindrat. Följande dag var alla exem borta.

Jag hade värk i rygg och axlar pga krokig ryggrad. Några veckor efter att jag fått förbön upptäckte man att ryggraden var helt rak.

Jag hade ett tag svår smärta i leder, jag fick förbön men smärtan kom senare tillbaka, jag fick förbön igen, men tyvärr kom smärtorna tillbaka. En dag satt jag och tittade på God channel, då fick jag ett kunskapens ord. Nu har jag varit smärtfri i fyra år.

Gud är verklig. Han är läkaren ännu i dag. Så tro på Jesus och tro på Gud. Han kan och han vill göra dig frisk.

Har du blivit helad någon gång, stort som smått. Berätta gärna detta genom att sända en kommentar.

11 kommentarer till VITTNESBÖRD

 1. micael skriver:

  Min församling har samlat flera vittnesbörd på http://www.uppsalavineyard.org/jesushistorier/. Jag kan även tipsa om http://underochtecken.wordpress.com/

  Gud välsigne dig!

  Gilla

 2. oscar skriver:

  Gött att läsa! Gud han är god och minst sagt aktiv.

  Gilla

 3. Fredrik Lax skriver:

  Bra skrivet
  här följer de jag skrev på Faceboock

  Sann och falsk Tros bekännelse. Falsk Vi tror på en Högre Makt, Sann Apostoliska Trosbekännelsen….

  .
  Jag Läser på Korskyrkans hemsida:

  Då upptäcker jag något som jag har svårt att både kan förstå och inte kan hålla med om.

  Jag ser att det står.

  Vi tror på en Högre makt.

  Jag undrar hur man kan ha detta på sin Hemsida? Tycker det låter lite New Age över detta.

  Själv så tror på Jesus Kristus världens frälsare, som kom till världen för att visa vem Gud är och var. Och ta våra synder på sig då han spikades upp på ett Kors, genom hans sår är vi helade och genom hans blod är vi renade, han steg ner i dödsriket och låste in satan och kastat nyckeln.
  Han uppstod på tredjedagen genom att döden inte kan hålla honom kvar därför att Jesus är Ljus och inget mörker finns i honom.. Han uppstod på tredje dagen som visade sig för sina anhöriga och troende vänner under 40 dagar. Sedan togs upp till Gud Fadern nu sittande på Gud faders

  högra sida. 50dagar efter Påsk och 10dagars bön sände Gud sin Helige Ande för att ge dem som tror på honom. För folk i din närhet, inom ditt land och till jordens yttersta gräns.

  Apg 1:8- 2:1.

  Matt 28:20-24,-Mark 20:16-20, Luk Joh. Samt tror du allt detta i ditt hjärta och bekänner ut det med din mun blir du frälst Rom 10:8-11

  Den Apostoliska Tros Bekännelsen ger inte plats för något sådant otydligt.

  Den säger inte att vi tror på en högre makt…
  Den säger där emot:

  Den Apostoliska Tros Bekännelsen:
  Vi tror på Gud Fader allsmäktige, himmelens och jordens skapare…
  Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde son, Vår HERRE, vilken är avlad av den helige Ande,

  Född av jungfru Maria, Pinad under Pontius Pilatus. Korsfäst och begraven, nederstigen till dödsriket,

  Uppstigen till himlen, sittande på den allsmäktige Gud Faders högra sida, därifrån igenkommande till att döma levande och döda. Vi tror ock på den helige Ande, en helig allmänlig Kyrka, de heligas samfund, syndernas förlåtelse och ett evigt liv.

  Välsignelse bönen:
  Herre välsigne oss och bevare oss och var oss nådig, Herren vände sitt ansikte till oss och give oss frid. I Faderns och sonens och den helige Andens namn.
  Amen.

  Vår Fader, du som är i himlen…

  Vår fader, du so är i Himelen. Låt ditt namn bli helgat. Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
  Ge oss idag vårt bröd för dagen som kommer att förlåta oss våra skulder,

  Lik som vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
  Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det Onda. Ditt är riket.
  Ditt är makten och äran i evighet.
  Amen.

  Att Ge och få förlåtelse är det finaste du kan ge och Få.
  Joh 2:1-12. Jesus förvandlar vatten till Vin.

  Maria tjatade inte på Jesus att göra så och så.
  Hon överlåter sig till Jesus.
  Hur ofta gör vi inte tvärt om, att vi tjatar på Gud, Gud ordna det och det Åt mig,
  Fixa nu detta för mig…
  I stället borde vi överlåta oss till Gud i stället…

  Fråga inte vad du kan få av Gud,
  Utan frågan är vad kan du göra för Gud?

  Be för den eller de som sörjer någon eller något just nu.

  Sant Ledarskap bygger på att tjäna och vårda.
  Att Använda Morötter och inte Pekpinnar.

  Att betjäna är större en att leda. Att vägleda är något annat en att leda. Vägleda bygger på att jag visar dig hur du kan göra för att de ska bli bättre.. Då växer du.

  Leda handlar om att säga åt någon att göra något och peka med hela handen.
  Leda: handlar om pekpinnar gör så gå så tänk så..
  Vägleda: handlar om att uppmuntra ge morötter visa hur man kan göra för att de ska bli bättre det handlar om att uppmuntra, inte befalla.
  Det handlar om att tvätta dina fårs fötter, inte klappa dem på Huvudet.

  Gilla

  • blogghelande skriver:

   Jag tror jag förstår vad du menar. Men för mig är att leda något som är livsnödvändigt i en församling. Detta betyder inte att de som leder ska försöka dömma eller tvinnga de som lyssnar. En sann ledare leder sina åhörare åt rätt håll

   2 Tim 4:2-5 predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. 3 Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå utmed den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. 4 De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. 5 Men var du sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.

   Vi behöver kunna vägleda människor med kärlek, man kan vara skarp i kärlek, man kan tillrättavisa och bestraffa i kärlek. (Med bestraffa menar jag inte misshandla)

   Gilla

 4. Fredrik Lax skriver:

  Mitt vittnesbörd var att jag var på ett starkt möte under Gävle cityfest.
  Jag var på ett möte med en pastor som hette tjepo minns inte s mycket om vad han predikade minns bara lovsången att de var starkt vi hade varit en vecka och sjungit och jobbat sen veckan där på cityfesten…
  Mycket starka upplevelser. Mitt under lovsången så började benen bara skaka och jag fick sätta mig en gång försökte igen men benen bara vek sig och jag började störttjuta…. En kvinna i Pingst Kyrkan Gunilla pratade med mig efteråt och förklarade allt som skett… Nyfrälst som jag var 1994 Jag döpte mig veckan efter i Pingstkyrkan i Gävle.. Där jag var med i 14år. sen gick jag bibelskola i korskyrkan och gick med där 2008- varit med i drygt 3år. Får se vad Gud vill sen är inte emot att röra på mig om Gud säger det….
  Min önskan att komma till Uppsala får vi se om Gud ordnar det så får jag ta det då… Om Gud välgr ett annat allternativ får de bli så….

  Har hänt två gånger till en i Korskyrkan
  och en i LO då lade de händerna på mig.
  Men i Pingst gjorde det det inte och hänt även i Tierp på ett möte i Nordupplands Pingstförsamling gamla frälsis…

  Gilla

 5. jimmylarsson.nu skriver:

  Härligt att läsa alla vittnesbörd. Ni får gärna dela med er av andra vittnesbörd här på min blogg.

  Gilla

 6. Dragana skriver:

  JImmy käre vän. Jag tycker att du har gjort en jättebra blogg med mycket läsvärt. Och det är helt fantastiskt vad Gud har gjort med ditt liv. Jag har ju känt dig länge och kommer ihåg när du berättade vad läkarna sade i början. Jag är så glad att du mår bra idag och det syns också. Den som är i dig är sannerligen starkare än den som är i världen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s