ETT NÖJT SINNE ÄR VÄRDEFULLT

I det Sverige idag så växer och växer konsumtionssamhället mer och mer. Vi köper på oss mer och mer saker. Mobiltelefonen håller max tre år, bara för att tillverkarna vill tjäna tillräckligt mycket på varje person.

Men jag har en glad nyhet. Den där datorn, eller mobiltelefonen kan inte fylla ditt tomrum. Kanske för en eller två dagar, sedan blir det lika tommt som vanligt.

Låt mig likna din själ vid ett pussel med flera pusselbitar som fattas. Visst, du kan såga, slipa och hammra för att om möjligt fylla tomrummet för en tid. Men sedan då? Vad händer då?

Jesus kan fylla tommrummet med sitt liv. Sin kraft och kärlek. Du kanske är kristen och säger något fattas. Tag då tid i bön och ordet. Stressa inte igenom din bestämma tid. Låt bönen och ordet sjunka in och sakta men säkert bli ett med dig.

1 Timoteusbrev 6:6 Ja, gudsfruktan i förening med ett förnöjt sinne är verkligen en stor vinning.

Du får inte frid av ännu en pryl. Många gånger kan vi släppa det som knackar på och vill tränga sig in i våra tankar. Du kan inte hindra en tanke att passera, men du kan hindra den från att bli en del av dig.

Visst, en tanke kan vara från Gud. Men tankar av hat, bitterhet, och vissa andra saker är inte från Gud. Ta inte upp en sådan tanke, låt den bara passera.

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar