DU ÄR DEN DU ÄR

Gud har skapat dig. Du är ett mästerverk. Gud har skapat dig till den du är av ett syfte. Du är den du är, och den du är, den är du. Försök inte rätta Guds skapelseverk.

Rommarbrevet 9 : 20 – 21
Men du, människa, vem är du som går till rätta med Gud? Inte kan väl det som formas säga till den som formar det: Varför gjorde du mig sådan? Har inte krukmakaren den rätten över leret att av samma klump göra ett kärl för hedrande användning och ett annat för mindre hedrande?

Har du någon gång försökt tala om för Herren vad som är bäst, hur det egentligen borde vara? Jag har gjort det, du har gjort det, alla levande människa har troligen någon gång försökt rätta Gud.

Gud har gett dig de gåvor han har gett dig av ett syfte. Du kanske är duktig på att skriva litteratur som romaner, noveller eller dikter. Eller kanske du är konstnärligt lagd. De gåvor Gud har lagt på din insida kan du trösta människor med, eller upphöja Gud med.

Jämför dig inte med andras gåvor. Istället borde du utveckla din gåva. Kanske till och med leva av gåvan.

Ta fram din gåva. Påstå aldrig att den inte är något. Eller att den inte duger. Gud vill att du utvecklar din gåva och blir jätte duktig på den.

Om blogghelande

Jag har en stark längtan i mitt hjärta att predika Guds ord för alla folk. Predika om vad Gud kan och vill göra i ditt liv.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar